Ved at integrere ansvarlig leverandørstyring med verdensmålene kan virksomheder opnå flere fordele:
I takt med at virksomheder i stigende grad forpligter sig til FN’s verdensmål, bliver ansvarlig leverandørstyring en nøglerolle i opfyldelsen af disse mål.
En helhedsorienteret tilgang, der strækker sig tilbage til de første led i leverandørkæden — som zinkminerne, der leverer råstoffer til industrien — er ikke bare et etisk krav, men også en forudsætning for bæredygtig udvikling.
FN’s 17 verdensmål adresserer globale udfordringer som klimaændringer, ulighed, ansvarligt forbrug og produktion, og anstændige arbejdsforhold. Mange af disse mål er direkte relateret til virksomhedernes leverandørkæder.
For eksempel kræver mål 12, “Ansvarligt forbrug og produktion”, at virksomheder reducerer affald og forurening i alle faser af produktionen. Mål 8, “Anstændige jobs og økonomisk vækst”, stiller krav om fair arbejdsforhold i hele værdikæden.
Ansvarlig leverandørstyring går derfor ud over blot at vælge leverandører med konkurrencedygtige priser. Det indebærer en dybdegående forståelse af, hvordan og under hvilke forhold produkter og materialer bliver udvundet, fremstillet og transporteret.
Digitale værktøjer er den eneste vej til at kunne håndtere gennemsigtighed og dokumentation i leverandørkæden. Samtlige materialer og leverandører fra oprindelse til det færdige produkt skal kendes, og det skal kunne dokumenteres. at der ikke sker brud på bæredygtighedskravene undervejs.